Sunday, December 11, 2011

Grand Opening GA




nak join klik Sini


tarikh tutup : belum ditetapkan

Friday, December 9, 2011

Peraduan Foto Memukau by Freshie Belok


 Klik Sini untuk join


sebaik sempat perasan tentang contest ni...sedang elok sebab kami pernah ke Penang tengah tahun ritu dan pengalaman yang sangat awesome sebab kami bukan sahaja ke Penang malah dapat tinggalkan jejak di Sg.Petani dan Perlis..

Dah lame xmai Penang, walaupun pening dengan jalan dan keadaan yang sesak kami enjoy the journey. Sebaik dah buat plan tempat-tempat yang nak pergi awal2..So, meh kami share that moment



menaiki feri Pulau Pinang di awal pagi bersama sahabat baik..teruja sangat


dah sampai pulau kami teruskan perjalanan ke


Tropical Fruit Farm


Having a lunch here..percutian lebih bermakna bila suami terchenta pun turut serta..we love fruit very much..RM28 per entry dan kami dibawak pusing2 dekat farm ni sambil didedahkan tentang buah-buahan yang ada di situ..



tempat yang menarik untuk mengabdikan kenangan:)

kemudian kami ke 1 tempat yang paling popular di Penang, Bukit Bendera


 SubhanaAllah..pemandangan yang indah, udara pulak sejuk-sejuk kat atas tu...relax:)



We in the Train:)


Turun dari bukit, memasing kelaparan..So, kite ke Padang Kota Lama


Nasi Ayam, Mee Sotong yang Famous dan ABC buat hilangkan dahaga..ada coconut shake yang sedap kat sini tapi lupa pulak nak amik gambar sebab sedapppp sangat..hihihiih..


Tapi hati masih tak puas hati sebab xjumpa kedai pasembur...perjalanan di teruskan di kedai yang betul-betul tepi laut tu..


 Yeayyyyyy!! Pasembur in the house...rambang mate nak memilih:)


Mee Udang...Udang yg fresh...Sedap!


Perut senak kami berehat sebentar di Queensbay Mall..suke shopping mall ni sebab tepi laut tapi xberkesempatan nak lepak-lepak kat tepi tu..rugi pulak kan..




Akhir sekali, tak sah datang Penang kalau tak cube nasi kandar kan..so, Kami ke 



tak dan nak cuba Nasi kandar Beratur..maybe lain hari pulak..sangat-sangat enjoy perjalanan sehari ni..Penang memang best!:)

Klik Cheritera Kami, Penang untuk cerita lanjut


p/s: upsss...sori macam terbanyak jek gambar...excited nak share all the great pic and story:)

Saturday, December 3, 2011

1st Contest : KaChing KaChing


wuuuu...berdebar nak wat contest...contest ke eh name ni..xkisah la...tapi niat di hati nak kasi penghargaan untuk sahabat handai..nak bagi kat semua, xdapat la kot kan..jadinye kami buat KaChing KaChing Contest..


 TEKA BERAPA JUMLAH DUIT SYILING DALAM GAMBAR DI ATAS


Syarat-syarat:

Cara Pertama
1. Kalau kalian baik hati follow la blog Ini dan Ini..Takde paksaan pun;)
2. Kalau rajin, buat la entry tentang KaChing KaChing Contest ni dan jgn lupe letak gambar banner tu..sangat-sangat dialu-alukan
3. Bila dah siap, jangan lupa komen di entry ini berserta dengan link entry anda dan juga jawapannye yea

Cara Kedua
1. Kalau kalian baik hati follow la blog Ini dan Ini..Takde paksaan pun;)
2.Kalau tak de blog ataupun xbape nak rajin nak buat entry, kalian boleh saja jawab di bahagian komen entry ini

Seorang dibenarkan teka 2 kali dalam 1 komen...

Hadiah?? bergantung kepada sambutan dan ketepatan/kehampiran jawapan kawan-kawan la yea..yang pasti ade FM..korang kan suke kumpul FM kan..kann...mungkin juga ade dalam bentuk cash/topup

Tarikh tutup???belum ditetapkan lagi..
Tarikh tutup : 05/12/11, 11.59pm

Hint??? lebih dari 10sen kurang dari RM50..hik3

Meh la join reramai;)