Friday, December 9, 2011

Peraduan Foto Memukau by Freshie Belok


 Klik Sini untuk join


sebaik sempat perasan tentang contest ni...sedang elok sebab kami pernah ke Penang tengah tahun ritu dan pengalaman yang sangat awesome sebab kami bukan sahaja ke Penang malah dapat tinggalkan jejak di Sg.Petani dan Perlis..

Dah lame xmai Penang, walaupun pening dengan jalan dan keadaan yang sesak kami enjoy the journey. Sebaik dah buat plan tempat-tempat yang nak pergi awal2..So, meh kami share that moment



menaiki feri Pulau Pinang di awal pagi bersama sahabat baik..teruja sangat


dah sampai pulau kami teruskan perjalanan ke


Tropical Fruit Farm


Having a lunch here..percutian lebih bermakna bila suami terchenta pun turut serta..we love fruit very much..RM28 per entry dan kami dibawak pusing2 dekat farm ni sambil didedahkan tentang buah-buahan yang ada di situ..



tempat yang menarik untuk mengabdikan kenangan:)

kemudian kami ke 1 tempat yang paling popular di Penang, Bukit Bendera


 SubhanaAllah..pemandangan yang indah, udara pulak sejuk-sejuk kat atas tu...relax:)



We in the Train:)


Turun dari bukit, memasing kelaparan..So, kite ke Padang Kota Lama


Nasi Ayam, Mee Sotong yang Famous dan ABC buat hilangkan dahaga..ada coconut shake yang sedap kat sini tapi lupa pulak nak amik gambar sebab sedapppp sangat..hihihiih..


Tapi hati masih tak puas hati sebab xjumpa kedai pasembur...perjalanan di teruskan di kedai yang betul-betul tepi laut tu..


 Yeayyyyyy!! Pasembur in the house...rambang mate nak memilih:)


Mee Udang...Udang yg fresh...Sedap!


Perut senak kami berehat sebentar di Queensbay Mall..suke shopping mall ni sebab tepi laut tapi xberkesempatan nak lepak-lepak kat tepi tu..rugi pulak kan..




Akhir sekali, tak sah datang Penang kalau tak cube nasi kandar kan..so, Kami ke 



tak dan nak cuba Nasi kandar Beratur..maybe lain hari pulak..sangat-sangat enjoy perjalanan sehari ni..Penang memang best!:)

Klik Cheritera Kami, Penang untuk cerita lanjut


p/s: upsss...sori macam terbanyak jek gambar...excited nak share all the great pic and story:)

5 comments:

farz zull said...

ahah!! Ini memang terbaikkk!! Thanks sudi join contest tak seberapa ni...;)

myza said...

wow its me...kalau menang share adiah okayy..ahhaha :) ok jugak blog ni.korg kan suke masuk contest :>

mimie_za said...

tahniah menang contest ni..=)

Ann@zanyra said...

Farz : ur welcome & tq pilih kami sbg pemenang

Myza : menang dh...nk share x?hihihiih...

Mimie_za : thanks inform tau:)

myza said...

mestila nakkk!!!